Bokföring är knappast mitt största nöje

Det är knappast något nöje att sitta och bokföra sin ekonomiska situation, inkluderande både inkomster och utgifter. Visst det är ett måste, så det går inte att strunta i det, men det är väldigt lockande att ta hjälp med det. En av mina närmsta vänner startade en egen nagelssalong för omkring ett år sen nu och hon får hjälp med att sköta de ekonomiska bitarna för att kunna hinna med att göra allting. Så hon har en redovisningskonsult på sin sida från Helén Bondessons Redovisningsbyrå ABs redovisningsbyrå i Lomma som har ansvaret för hennes ekonomi. Men sen driver hon ju en salong också, ett företag, och då känns det mer okej att anlita hjälp än vad det gör om jag bar själv som privatperson ska behöver erkänna min lathet och oförmåga att hantera min ekonomi genom att tas hjälp från en redovisningsbyrå.

Bokföringen är nog en av de sakerna som jag aldrig trodde skulle ta så här lång tid. Jag trodde det skulle vara betydligt lättare att göra än vad det är. Det är inte det att det är så värst svårt utan snarare att det är väldigt tidskrävande och tar lång tid att göra. Tid som jag skulle kunna göra väldigt mycket mer med egentligen, mer än bara hinna med att räkna ut och skriva ner mina utgifter, stora som små.

Kan vara så att jag har lite för många olika inkomster från olika källor och likväl med mina utgifter. Det kanske är det som gör att det blir svårare för mig att hålla koll på min ekonomi i jämförelse med många andra. Mitt liv får helt enkelt samma ekonomiska situation som ett mindre företag, så kanske vore det då inte alltför konstigt om jag skulle ta och anlita Helén Bondessons Redovisningsbyrå AB i alla fall.